Weekje onder de ´lokale´ bevolking - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Jasper en Stephanie Dam - WaarBenJij.nu Weekje onder de ´lokale´ bevolking - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Jasper en Stephanie Dam - WaarBenJij.nu

Weekje onder de ´lokale´ bevolking

Door: Jap en Steph

Blijf op de hoogte en volg Jasper en Stephanie

20 Januari 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Weer een cursus-weekje spaans verder... De 1e herkenbare gesprekken met de lokale bevolking beginnen vorm te krijgen. Een dolletje met de taxi-chauffeur, een bestelling in het restaurant, het wegbrengen van de was... Het leven wordt zo wel een stuk makkelijker!!

We blijven oefenen en met de mini-woordenboekjes, de lonely-planet en een gezonde dosis lef komen we een heel eind.

Vorig weekend een top-weekend gehad!! Lekker op pad met Tom en Eva naar de mooie plekjes net buiten de stad.

Tigre, de argentijnse variant van de Loosdrechtse plassen, was heerlijk.
Leuker nog was de quinta (buitenhuisje) van de ouders van Eva: Zwembadje, mooie grote tuin met een bonte verzameling aan groente & fruit, kolibri´s, een MEGA BBQ (asado) en een tafelvoetbal-tafel. Dit samen met een goede fles wijn, een koud pilsje en een graad of 28 kan de dag niet meer stuk!!

Na 2 weken in de stad zijn we ook wel weer eager om op pad te gaan. Onze 1e bestemming, een groots carnaval (4 uur buiten BSAS) viel in het water door een korte, maar heftige buikgriep... Steph was de gelukkige (;

Terwijl steph een tukkie deed van een uur of 40 heb ik (na natuurlijk goed voor haar te hebben gezorgd) samen met Tom de stad onveilig gemaakt. Er is hier een prima Yuppe-cultuur met prachtige loungebarren, poulecafes en natuurlijk de Ierse pubs....

Bijkomend voordeel was dat ik de dag erop ´gezellig´ de hele dag naast die zieke heb gelegen...flinke kater en voelde me dan ook geen haar beter (: Inmiddels beide weer 100% en morgen een 2e poging om de stad uit te komen....Dit maal richting Uruguay, waar de witte stranden, gaucho´s (cowboys) en hippie´s op ons wachten.

Chau!

P.S.: Wist u dat...
- wij sinds kort ontzettend fan zijn van de euro? (we love de wisselkoers!)
- ons siesta-record staat op 8 uur (van 16:00 tot 00:00). Mag je dit nog een siesta noemen?
- een goede fles wijn in het restaurent max. 10% duurder is dan in de supermarkt? (en bovendien superrrr lekker!)
- wij hier minimaal 6 verse jus per dag drinken?
- ze hier (bijna alleen) bierflessen van 1 liter verkopen? Ja, ook Heineken!
- ze hier kroegen hebben waar in iedere tafel een eigen tap is ingebouwd?
- dat al het voedsel hier, volgens de Argentijnen, ´au naturel´ is. Vrij van hormonen en andere shit, waardoor je zoveel kunt eten als je wilt zonder dik te worden (eerlijk is eerlijk, er zijn bijna geen dikke argentijnen).
- Hollanders erg geliefd zijn, mede te danken aan het voetbal en niet te vergeten: Maxima.
- je hier zingende taxi-chauffeurs hebt? Met voorliefde voor het geven van opera serenades?
- er hier heel veel mooie vrouwen zijn
- en ook over de mannen valt naar huis te schrijven.
- Tom en Eva iedereen erg missen, en dat iedereen de hartelijke groeten krijgt! (hij leest deze site ook, voor de liefhebbers: ook komen ze de eerst volgende keer in NL gezellig een biertje drinken!)
- mensen hier dol zijn op protesteren. Het laatste protest was een protest tegen een wet die het protesteren aan banden wil leggen!?
- Tom en Eva hun hond hebben vernoemd naar Kasper (´Kappie´). Deze luistert wel en zit, rolt alsof zijn leven ervan afhangt.

• 21 Januari 2008 - 09:42

Mama Ellen:

He wat leuk dat ik bovenaan sta! Weer genoten van jullie verhaal en foto's. Steeds als ik een beetje onrustig denk"ik wil weer eens wat horen", komen jullie binnen. Das mooi! dikke kus

• 21 Januari 2008 - 12:37

Inge:

Dat ziet er weer vreselijk uit. Ook jullie verhalen zijn helemaal niet uitnodigend. Jullie zullen wel naar huis verlangen.
    Hahahaha, geniet er van, maar dat doen jullie zo te zien.
    Enne, pfffffffff een literfles Heineken, daar zou ik een moeite mee hebben, zeg!!!

Groetjes
    Inge

• 21 Januari 2008 - 12:56

Monique Peterse:

Ziet er weer goed uit allemaal..........Maar ik ben absoluut niet jaloers hoor hihihi.( stiekum wel een beetje) Veel plezier daar en ik blijf jullie volgen.

Groetjes uit een heel nat Nederland.

• 21 Januari 2008 - 15:34

Ria:

hoi,leuk jullie zo te volgen lijkt me heerlijk zo vacantie en wetende dat je nog zo veel leuke dingen voor de boeg hebt je mis hier niets hoogstens ons dikke kus van ons alle

• 21 Januari 2008 - 17:30

Anne:

Wat leuk allemaal! Veel plezier in Uruguay! XXX

• 21 Januari 2008 - 21:22

Anne:

Hi genieters,

Hier is een geweldig mooi logboek in de maak. Erg leuk om jullie te volgen, is ff wat anders dan druk in de weer zijn met jaarplannen, staffels en proeftuinen.

Veel plezier en avontuur,

Groet,
    Anne.

• 22 Januari 2008 - 14:23

Trusien:

Blijft toch vervelend zo\'n rondreis.....Leuk jullie verhalen, enne kun je niet wat van die mooie mannen oversturen. Monique en ik kwamen vrijdagnacht tot de conclusie dat wij er maar bekaaid afkomen (qua mannen kijken dan hé). Waar een nachtdienst al niet toe leid...

• 23 Januari 2008 - 09:37

Leo Peters:

Komen leuke berichten vanaf de het andere eind van de wereld. Voor het weer en de mooie vrouwen kunnen we wel ruilen. Mooie vrouwen zijn er ook in Nederland en misschien ook wel in Nieuwegein. Het weer is hier pet en dat zal voorlopig wel blijven. Vorst en sneeuw zien we nog steeds niet. Maar jullie hebben mooi weer.

• 23 Januari 2008 - 12:53

Willemijn:

Dag luitjes,

Comme esta? Ja, ik ken ook een beetje espanol. Leuk joh om Tom en Eva daar weer te ontmoeten, Tom is qua uiterlijk echt niks veranderd. Geef ze maar een dikke kus.
    Lukt het al om spaans te babbelen of is het nog huis/tuin en keuken spaans?
    Ben benieuwd waar de reis na de cursus naartoe gaat,

xxx

• 25 Januari 2008 - 16:25

Erwin:

Hoi tortelduifjes,ik wordt stinkend jaloers op jullie. Al die mooie plaatjes in ontspannen sfeer. Jas, wat mij opvalt is hetvolgende. Nog net niet op iedere foto zie ik drank en vlees. We hadden toch een afspraak, dat je onder mijn gewicht zou terugkeren? Even geheugensteuntje (82 kg).
    Geniet er beide nog maar lekker van.

Groetjes Erwin

• 28 Januari 2008 - 12:51

Mariette:

Como estan?
    Espero que bien. Creo que es muy interesante de viajar en America del Sur y ademas estudiar el ideoma extrangera. Seguir un curso intensico y que es la duracion?

Hasta la proxima y un abrazo.
    Mariette

ps het is te moeilijk om de accenten te plaatsen met het toetsenbord, dus die moet je er maar bijdenken.

• 28 Januari 2008 - 20:23

Loes:

Super leuk om jullie verhalen te lezen. En ook echt leuk om tom op de foto's te zien. Geef ze een dikke kus van mij!!!
    Geniet!!!

Ik heb afgelopen weekend m'n gezellige collega gedag moeten zeggen voor 14 maanden.Nog iemand die gaat reizen.

dikke kus

• 29 Januari 2008 - 12:28

Sijbert:

Dag lieve studentjes,
    Ik krijg het gevoel dat jullie het helemaal niet naar jullie zin hebben daar, slecht weer en geen leuke mensen. Of is het dat ik jalours ben op jullie?
    succes met de 2de poging. (Kappie de hond luisterd misschien beter, maar ziet er ook een stuk beter uit.)
    groetjes en dikke KUS

• 29 Januari 2008 - 21:59

Wes K:

ouwe,

wat lachuh om die rotkop van tom weer op de foto te zien! volgens mij vermaken jullie je daar prima.

lekker hoor geniet er van en houd ons op de hoogte ! dikke kus aan steph

• 17 Maart 2008 - 06:48

Marielle:

Door de keigoede verhalen, foto's en filmpjes lijkt het met alsof we een beetje meereizen. Geweldig hoor!!!

Groetjes, Marielle

• 17 Maart 2008 - 08:41

Pat:

He levensgenieters,

Wat een avontuur. Errug gaaf!!
    Stephie, alvast gefeliciteerd met je verjaardag (en Jap,jij natuurlijk ook gefeliciteerd),Mooie leeftijd al zeg ik het zelf..

Veel plezier, geluk, enz...
    Dikke Kus uit Rotterdam.

• 28 Maart 2008 - 22:36

Sijb & Ome Toon:

Hoi mister & ms Ten Dam,
    wij hebben vanavond met z'n tweeen weer de fout gemaakt om toch weer even snel naar jullie site te kijken. Ar heeft al besloten om weg te gaan bij Coeb, om samen de reis (van jullie) te gaan maken. We zijn er sowieso over uit dat het 'het continent' van het vlees is. En waar houden wij (twee knappe jongens uit het hellevoetse van) VLEES...
    Toch willen we dat jullie gewoon weer snel deze kant op komen, hoe leuk jullie het ook hebben. We willen weer lekker met jullie op de pier liggen en Jap inmaken met pingpongen. (je weet wie de koning PONG is Jap)

Even een nieuwtje: de juf en Kap hebben een nieuw onderkomen, deze zomer gaan we weer vaker naar onze roots toe. Kap heeft eindelijk wat hij als kleine jongen al wou, naast zijn pappie & mammie wonen. Ja, heeft een woning in de vesting.

(Kap, Anne van Harte)

Nu weer even een krabbeltje naar jou mooie jongen, je barkruk is op zaterdag middag nog steeds vrij. We proosten nog steeds elk weekend op jullie (ik denk alleen maar aan dat lekkere squash kontje hoor)

tony: "meer bruinfruit voor '120Kg' Tony"

Lieverds, wij gaan nu de kroeg in en even een flesje whiskey drinken. OP KOSTEN VAN JULLIE NATTURLIJK. Zullen de bon bewaren. Dus we zijn er vandoor.

gegroet en dikke smakkerds.

Tony & Sijb

( jap: geef de zizzel dizzel wel mee aan die dikke broer van je, kan jij je weer lekker scheren)